Eğitim Sitesi

Mapa Nedir? Mapa Hakkında Kısaca Bilgi

Mapa Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Mapa:

Ucu halkalı cıvata.

 

Denizcilik Terimi Olarak Mapa:

Güvertelerin ve alabandaların gerekli yerlerine kaynatılmış biçimli civatalar, sabit halkalar.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Akrilik Esaslı (Bazlı) Boya: 1- Bağlayıcısının çoğunluğunu akrilik reçine oluşturan, su ile inceltilen boyalardır. 2- Polivinil asetat veya akrilik reçineler gibi sentetik bağlayıcılar ile imal edilen, su ile inceltilen boya. Yağlı boyaların tersine, akrilik esaslı boyalar çabuk kurur, düzgün akar ve su ile kolaylıkla temizlenebilir. Belirli özellikler katmak veya maliyeti düşürmek için boyaya katılan diğer bağlayıcılar ise, stiren, epoksi ve polivinil asetattır. Yüksek performanslı akrilik esaslı boya boyalar %100 akrilik reçine içerirler. Genel kullanım alanları, banyo ve mutfaktır. %100 Akrilik esaslı boyalar, süper aderans, uzun süreli esneklik, nefes alabilirlik, alkali dayanımı, sertlik ve parlaklık dayanımına sahiptirler.

    Davlumbaz: Mutfaklardaki yemek kokularının ve buharının dışarıya atılması veya bir karbon filtre konularak havanın temizlenmesi amacıyla kullanılır. Kullanım esası bakımından ankastre tipi mutfak aspiratörlerine benzerlik gösterirler. Yalnız teknolojik bakımdan gelişmiştir.

    Sıcak Çatılar: Çatıyı oluşturan tüm katmanların belirli bir sıra ile sıralandıkları çatılarda, taşıyıcı ve yalıtım katmanları aralarında hava katmanı olmaksızın tek bir kabuk şeklinde oluşturulur. Başka bir deyişle; sıcak çatılarda ısı yalıtım malzemeleri, eğimi oluşturan çatı konstrüksiyon bileşeninin hizasında yer alır.

    Lake Boya: Mobilyanın bir kat astar boya ile boyanıp zımparalanarak daha sonrada üzerine selülozik boya atılarak elde edilen ve değişik renklerde uygulanılan bir tür boyama işlemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü