Eğitim Sitesi

Lata Nedir? Lata Hakkında Kısaca Bilgi

Lata Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Lata:

Yapıda kullanılan dar, uzun kereste.

 

Tarih Terimi Olarak Lata:

Osmanlılarda ilmiyenin giydiği, yakası ve kolları setre biçiminde cüppedir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Kontrast Renk: Renk çemberinde karşılıklı olarak yer alan renkler kontrast renklerdir. Örneğin kırmızı yeşilin, sarı morun, turuncu ise mavinin kontrast rengidir. Aynı zamanda tamamlayıcı renk olarak da tanımlanırlar. Bir ana rengin kontrastı mutlaka ara renktir.

    Elektrikli Şofbenler: Batarya üzerine de bağlanabilen şofben tipleridir. Genelde banyolarda kullanılır. Sıcak su ihtiyacının az olduğu yerlerde tercih edilir. Sıcak su çıkışı üzerine açma-kapama kontrol elemanı (Vana, musluk vb.) konulmaz. Kullanırken su çıkışı kapatılmaz. Kesinlikle elektrik bağlantıları yetkili elektrikçiye yaptırılmalıdır. Montajında üretici firmanın belirttiği montaj kuralları ve montaj şablonu kullanılmalıdır.

    Camyünü Asma Tavan: Isı kaybının çok olduğu mekanlarda yoğunlukla kullanılan asma tavan çeşididir. Dekoratiftir, hafiftir, kırılmaz, darbe ve titreşimlerden etkilenmez, kolay takılır, kolay sökülür, kolay temizlenir, alev almaz, uzun ömürlüdür, ısı yalıtımı sağlar, ortamın akustiğini düzenler, gürültüyü emer, konuşmaları anlaşılır kılar. Montajı, sökülmesi ve temizlenmesi kolay ve hızlı olan camyünü ürünler aynı zamanda aydınlatmanın en iyi şekilde yapılmasını sağlayarak enerji tasarrufu yaratır.

    Tav: İşlenecek bir nesnede bulunması gereken ısı, nem gibi durum.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü