Eğitim Sitesi

Küresel Isınma Potansiyeli Nedir? Küresel Isınma Potansiyeli Hakkında Kısaca Bilgi

Küresel Isınma Potansiyeli Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Küresel Isınma Potansiyeli:

Belirli bir zaman aralığında, belirli bir sera gazının eşdeğer karbon dioksit cinsinden kütleye dayalı ışıma kuvvet etkisini tanımlama faktörü.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Tarımsal Ekoloji: 1. Kültür bitkilerinin ekolojisini inceleyen bilim dalıdır. Bu bilim dalında kültürü yapılan bitkilerin çevreleri ve birbirleri ile olan ilişkileri incelenir. 2. Sonuçta insanlık yararına tarımsal ürünleri ortaya çıkaran, bitkisel ve hayvansal canlıların kendi aralarındaki ve bu canlılarla çevre koşulları arasındaki ilişkileri inceleyen ve daha fazla tarımsal ürün elde etmenin temel ilkelerini açıklayan bilim dalıdır.

    Nadas: Ekim yapılan alanlarda toprağın gerektiğinde işlenerek belirli bir süre boş bırakılmasına verilen isimdir. Nadasa bırakmanın asıl amacı; yabancı otları kontrol altına almak, toprakta su biriktirmek ve organik artıkların ayrışmasını sağlamaktır.

    Mezofitler: Kısmen kurak, kısmen de nemli bölgelerde yetişebilen, bitkilere verilen isimdir. Kültür bitkilerinin çoğunluğu bu gruptadır.

    Mera Ekolojisi: Tüm çevre koşullarının ve bu arada özellikle otlatmanın mera vejetasyonu üzerindeki etkilerini inceleyen bir bilim koludur. Mera ekolojisi, bitki ekolojisinin bitki toplulukları ile ilgilenen sinekoloji kısmının bir parçasıdır. Esas itibari ile mera ekolojisi ve orman ekolojisi beraberce sinekolojiyi meydana getirirler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü