Eğitim Sitesi

Kromatit Nedir? Kromatit Hakkında Kısaca Bilgi

Kromatit Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kromatit:

Moleküler duplikasyon olduktan sentromerlerin birbirinden ayrıldığı zamana kadar, yeni replikasyon geçirmiş olan kromozom.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Kromatit:

DNA'nın kendini eşlemesi sonucu meydana gelen ve sentromerlerle birbirine bağlı iki iplikçikten her biri.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO): Genetik mühendisliği yöntemleriyle bünyelerine yabancı genler ilave edilerek genetik yapıları değiştirilen, eklenen yabancı genleri genomlarına sabit olarak entegre eden ve bu genin aktardığı özellikleri gösteren bitki, hayvan ve mikroorganizmalara genetik yapısı değiştirilmiş organizma (GDO) denilmektedir (Ibelgaufts, 1993; Demir veark., 2006).

    Histon Protein: Kromozomların yapısında bulunur. DNA molekülü histon proteinlerinin üzerine sarılıp paketlenerek kromozomları oluşturur.

    Pasif Taşıma: Hücre zarı maddelerin taşınmasında enerji harcamıyorsa, bu taşımaya pasif taşıma denir. Pasif taşımanın genel özellikleri: * Taşıma çok yoğun ortamdan az yoğun ortama doğrudur. * Enerji harcanmaz. * Enzim kullanılmaz. * Canlı ve cansız hücrelerde görülür. * Sıcaklık,hareket ve yoğunluk farkı difüzyonu hızlandırır. * Denge sağlanana kadar devam eder ve durur. * Porlardan geçebilecek büyüklükteki maddeler difüzyona uğrar. Porlardan büyük maddeler difüzyon yapamaz. Hücrede pasif taşıma 3 şekilde görülür: 1. Difüzyon 2. Kolaylaştırılmış difüzyon 3.Osmoz

    Organik Madde: Doğal olarak bulunmayıp canlı organizmalar tarafından sentezlenen maddeler. Karbon temelli molekül.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü