Eğitim Sitesi

Koenzim Nedir? Koenzim Hakkında Kısaca Bilgi

Koenzim Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Koenzim:

Bazı enzim reaksiyonları için gerekli olan ve enzime gevşek olarak bağlı bulunan kısım.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Koenzim:

Bir enzimi aktif hale getiren, enzimin protein olmayan organik bileşeni.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Koenzim:

Çoğunlukla fosfat içeren ve molekül yapılarını proteinlerin oluşturduğu enzimlerin yapısını oluşturan maddelere verilen isim.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Refleks: Verilen bir uyartıya karşı doğuşsal, otomatik ve istemsiz bir tepki şekli olup işe karışan sinirlerin anatomik ilişkileriyle saptanır.

    Hormon: 1. İç salgı bezleri tarafından salgılanıp kana verilerek vücudun başka bölgesindeki hücre ya da hücre gruplarını faaliyete geçiren genellikle protein yapıda olan maddelerdir. 2. Vücudun bir kısmında oluşturulan sonrada difüzyonla yada kan dolaşımıyla diğer kısımlarındaki hücrelere taşınarak onların çalışmalarını düzenleyen özel maddeler. 3. Gövdenin bir kısmında meydana getirilen, sonra da difüzyonla ya da kan dolaşımıyla diğer kısımlardaki hücrelere taşınarak onların aktivitelerini düzenleyen maddelerdir. 4. Canlılarda sentezlendikten sonra etki göstereceği yerlere taşınabilen ve çok düşük miktarlarda büyümeyi, farklılaşmayı ve çeşitli fizyolojik olayları olumlu ya da olumsuz yönde etkileyebilen organik bileşik.

    Bağışıklık: Bir organizmada, mikroorganizmalara ve bunların oluşturduğu maddelere karşı oluşturulan normal olmayan şartlara karşı koymayı sağlayan, doğal yada sonradan kazanılmış direnç.

    Organogenez: Embriyo tabakalarından organların meydana gelmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü