Eğitim Sitesi

Kıyam binefsihi Nedir? Kıyam binefsihi Hakkında Kısaca Bilgi

Kıyam binefsihi Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kıyam binefsihi:

Yüce Allah'ın varlığı veya mevcudiyeti bir başkasına muhtaç değildir; aksine varlığı kendi zâtındandır, demektir. Bütün yaradılmışlar (mahlukât), var olmada ve varlığını devam ettirmede Cenâb-ı Hakk'a muhtaçtır. Bu sıfata Kur'ân-ı Kerim'in pek çok ayetinde işaret edilmektedir. Kıyam binefsihi (bizâtihi)

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Eyyâm-ı Mina: Mina günleri demektir. Zilhicce ayının 10, 11 ve 12. günleridir. Bu günlerde hacılar Mina'da bulunurlar ve şeytan taşlama görevini yaparlar.

    Ba's: 1- Diriltme, uykudan uyandırma, topraktan çıkarma, canlandırma, ihya. 2- Peygamber gönderme, elçi seçme. 3- Kıyametten sonra İsrafil'in sûra ikinci kez üfürmesiyle beraber Allah'ın insanları hesaba çekmek üzere yeniden diriltmesi, Yeniden diriliş hem ruh hem bedenle olacaktır. Ba's'a, ölümden sonra diriliş anlamında "basubadelmevt" de denir.

    İhlâslı Olmak: Saf ve arınmış olmak, kurtulmak. İnancı ve ibadeti Allah'a adamak, Allah'a özgü iyilik yapmak.

    Arif: 1. Bilen, bilgili, çok anlayışlı, sezgili, herkesin anlayacağı kadar açık söylenmeyen bir sözün gerçek anlamını kavrayan. 2. Allah’ı ve yaratmış olduğu varlıkları gerçek yönüyle bilen kişi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü