Eğitim Sitesi

Kavim Nedir? Kavim Hakkında Kısaca Bilgi

Kavim Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Kavim:

Kişilerin içinde yaşadığı topluluk.

 

Tarih Terimi Olarak Kavim:

Budun. Boylar (kabileler) topluluğu.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kavim:

Aralarında töre, dil ve kültür ortaklığı bulunan, boy ve soy bakımından da birbirine bağlı insan topluluğu, halk, millet.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kavim:

Aralarında töre, dil ve kültür ortaklığı bulunan, boy ve soy bakımından da birbirine bağlı insan topluluğu, budun.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Kavim:

Aralarında töre, dil ve kültür ortaklığı bulunan, boy ve soy bakımından da birbirine bağlı insan topluluğu, budun.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Kesir Ölçek: Haritalardaki küçültme oranını basit kesirle ifade eden ölçek türüdür. 1 / 25.000 , 1 / 500.000, 1 / 1.000.000 birer kesir ölçektir. Kesir ölçekte, pay ile paydanın birimleri aynıdır. Uzunluk birimi olarak santimetre (cm) kullanılır. Örneğin : 1 / 1.000.000 ölçeğinde, arazi üzerindeki 1.000.000 cm (10 km)'lik uzunluk harita üzerinde 1 cm gösterilmiştir.

    Baraj: Suyun doğal akışına engel oluşturarak bir nehrin ya da akarsuyun akış yönünü denetlemeye yönelik duvar, kıyı ya da başka tür bir yapı. Baraj suyu toplamak, sulama ve elektrik üretmek amacıyla yapılır.

    Birincil Kirleticiler: Kirleten kaynaklardan atmosfere bırakılan belli, değişmeyen maddeler. Direkt olarak atılan kirli maddeler.

    Kentsel Sit Alanı: Kentsel ve yöresel nitelikleri, mimari ve sanat tarihi açısından gösterdikleri fiziksel özellikleri ve bu özellikleri ile oluşan çevrenin sosyoekonomik, sosyokültürel yapılanmasına, yaşam biçimini yansıtarak bir arada bulunduran ve bu açılardan doku bütünlüğü gösteren alanlar. (Sosyoekonomik : Aynı anda hem toplumsal alanı hem ekonomik alanı veya aralarındaki ilişkileri ilgilendiren.)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü