Eğitim Sitesi

Karbonhidrat Nedir? Karbonhidrat Hakkında Kısaca Bilgi

Karbonhidrat Terimi Hakkında Bilgiler

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Karbonhidrat:

1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci derecede enerji temin etmekte kullanılan en önemli besin öğesidir. Karbonhidratların bilimsel ismi sakkarittir.

2. Enerji veren, şekerli kimyasal besin maddeleri. Kaslarda ve karaciğerde glikojen olarak biriken maddedir. Kanda ise kan glikozu olarak bulunur.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Karbonhidrat:

Hem canlı yapısına katılan hem de canlıya enerji sağlayan yapısında karbon,hidrojen ve oksijen bulunan besin maddeleri.

 

Biyoloji Terimi Olarak Karbonhidrat:

1-(CH2O) oranında karbon, hidrojen ve oksijen içeren organik bileşiklerdir. Şekerler, nişasta ve selüloz.

2-Yapısında C, H, O atomlarını bulunduran, monosakkarit, disakkarit, polisakkarit olarak gruplandırılan bileşik.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Karbonhidrat:

içindeki karbon, hidrojen ve oksijen atomları 1: 2: 1 oranında olan kimyasal maddelerdir. Nişastalar, sellüloz ve şeker birer karbonhidrattır.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Karbonhidrat:

Hem canlının yapısına katılan hem de enerji sağlayan karbon, hidrojen ve oksijen elementlerinden oluşan organik bileşiklerin genel adı.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Karbonhidrat:

Karbon, hidrojen ve oksijen içeren şekerler, nişastalar ve selülozdan oluşan kimyasal bileşik grubu. Temel besin gruplarından biri.

 

    Benzer Mutfak - Yemek Terimleri

    Evye: Metal lavabo.

    Mushroom: Mantar

    Kurallı İlerleme Prensibi: Mutfaktaki işlerin mantıklı şekilde yürümesi (erzakları teslim alma,depolama,hazırlama,pişirme ve dağıtım) .Bu ilerleme olayında, hiçbir şekilde kirli, artık, çöp ve diğer sakıncalı maddelerin yiyeceklerle ve yenmeye hazır gıdalarla temas etmemesi, aynı yerde saklanmaması ve yakınlaşmaması için uygulanan kuralların tamamı.

    Meyane (Beyaz): Eşit miktarlada un ve yağ kullanılarak hazırlanır. Yağ eridikten sonra unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırarak ağır ateşte pişirilir. Eşit miktarlarda yağ ve un kullanılarak hazırlanır. Meyane yapmak için margarin yağı kalın dipli bir tencerede erittikten sonra unu ilave edip tel yada tahta bir spatulayla karıştırarak çok ağır ateşte kumlu bir doku elde edinceye kadar pişirin. Bu meyanede un kesinlikle sararmamalıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü