Eğitim Sitesi

Karasuk Kültürü Nedir? Karasuk Kültürü Hakkında Kısaca Bilgi

Karasuk Kültürü Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Karasuk Kültürü:

MÖ l.binde Yenisey’de bulunmuştur. Çadır, araba, kumaş dokumalar ve elbiseler bulunmuştur.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Biat: 1-İslam toplumlarında hükümdarların dinsel yargı gücüne sahip olabilmeleri, meşru (yasal) ve yetkili sayılabilmeleri için halktan aldıkları söz, bağlılık andı veya yetkisidir. 2-Bir kimsenin devlet başkanlığını ya da hükümdarlığını tanımak.

    Jandarma: Yurt içinde özellikle kırsal alanlarda ve tutukevlerinde bir tür polis olarak genel güvenliği sağlamakla görevli askeri kolluk kuvvetidir. İlk kez XV.yüzyıl'da Fransa'da kurulmuştur. Türkiye'de ki geçmişi 1839'da kurulan Zaptiye örgütüne dayanır.

    Arazi-İ Haraciyye (Haraçlı Toprak): İslam devletlerinde ele geçirilen topraklar kişilere mülk olarak verilebilir. İşte mülkiyet hakkı zımnilere (ehli-i kitap olup da Müslüman olma-yanlar) verilen özel mülkiyetteki bağ, bahçe özelliğine sahip, toplamı verimli alanlarda 60 dekarı, kıraç alanlarda 150 dekarı geçmeyen, ürün üzerinden haraç vergisi toplanan topraklara verilen addır.

    Megaron: Erken Tunç çağında or-taya çıkmaya başlayan dikdörtgen ya da kare şeklinde bir tabana oturmuş iç mekan ile, bir ön dehlize sahip, iç mekanla bu dehlizi ayıran bir kapının yer aldığı, içinde bir ocak bulunan tavanı ahşap bir çatıyla örtülü yapı türüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü