Eğitim Sitesi

Kalkış Gecikme Sigortası Nedir? Kalkış Gecikme Sigortası Hakkında Kısaca Bilgi

Kalkış Gecikme Sigortası Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Kalkış Gecikme Sigortası:

Yer ayırtılmış bir taşıtın gecikmesini kapsayan sigorta. Sigorta ödemesini iki şekilde yapar. Birincisi, neden olunan olumsuzluklardan dolayı üzerinde anlaşılmış bir tutar ödenir. İkicisi de, seferin iptal edilmesi ve ilave bir sefer gerekiyorsa iptal ücreti; yolculuğu tamamlamak için konaklama gerekiyorsa konaklama masrafı gibi masraflar dâhil, belirli kayıpları tazmin etmek amacıyla yapılan ödemeler.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    AHTA: Macar Seyahat Acenteleri Birliği

    Turizm Gelirlerinin Çarpan Etkisi: Turizm gelirlerinin çarpan etkisi, turizm sektöründe elde edilen her bir birim gelirin ekonomi içinde el değiştirerek diğer kişi ve işletmeler için yaratmış olduğu miktarın başlangıçtaki miktara oranlanmasıyla elde edilir. Elde edilen katsayı turizm gelirlerinin çarpan katsayısı olarak ifade edilir. Çarpan katsayısı ekonomide turizmin fazladan ne kadar gelir yarattığını ya da turizm gelirlerinin ne kadar etkin olduğunu ölçmek için kullanılır.

    Dış Turizm Geliri: Bir ülkede yabancı ziyaretçilerin bir yılı aşmayan süreli ziyaretlerinde yapmış oldukları harcamalar toplamı.

    Servis: Müşteriye hizmet veren personel faaliyetlerinin tümü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü