Eğitim Sitesi

İntifa Hakkı Nedir? İntifa Hakkı Hakkında Kısaca Bilgi

İntifa Hakkı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak İntifa Hakkı:

Kullanım hakkıdır.

 

Hukuk Terimi Olarak İntifa hakkı:

Yararlanma hakkı; başkasına ait bir malda, kullanma ve ürünlerinden yararlanma yetkilerine sahip olmayı içeren irtifak hakkı çeşidi

 

Hukuk Terimi Olarak İntifa hakkı:

Başkasına ait bir mal (hak) üzerinde, kullanma ve ürünlerinden yararlanma yetkilerine sahip olmayı içeren irtifak hakkı çeşidi.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak İntifa Hakkı:

Bir maldan tamamıyla yararlanma, onu kullanma hakkıdır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Menkul Kıymet: Ortaklık veya alacaklılık sağlayan, belli bir meblağı temsil eden, yatırım aracı olarak kullanılan, dönemsel gelir getiren, misli nitelikte, seri halinde çıkarılan, ibareleri aynı olan ve şartları SPK'ca belirlenen kıymetli evraktır.

    Başlangıç Oranı: Bir tasarruf veya borç hesabının açılışında belli bir dönem için tahakkuk edilen faiz oranı. Bir tasarruf hesabını teşvik için daha yüksek oranda veya bir borç üzerinde daha düşük oranda gerçekleşebilir.

    Etkin Piyasa Hipotezi: Bu hipotez, bir piyasada işlem gören kıymetlerin mevcut fiyatlarının, o kıymetlere ilişkin elde edilebilir bilgilerin tümünü yansıttığını öngörür. Hipotez, fiyatı belirleyenin alıcı ve satıcılar olduğu varsayımı ile işlemcilerin tüm ulaşılabilir bilgilere aynı anda ve simetrik olarak ulaşabildiğini varsayar. Bu durumda oluşan fiyatın da denge fiyatı olduğu öngörülür. (Efficient Market Hypothesis)

    Tüketici Kredisi: Tüketim ihtiyaçlarının finansmanı için kullandırılan ve taksitlerle geri ödenen kredi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü