Eğitim Sitesi

High Side Nedir? High Side Hakkında Kısaca Bilgi

High Side Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak High Side:

Eğimli bir greende çukurun daha yukarısında bulunan daha yüksek saha yüzeyine verilen isimdir. Daha aşağıdaki saha kısmına low side denir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Closed Face: Address ya da impact sırasında club yüzünün hedefe bakış doğrultusunun hedefin solunu göstermesidir. (Ifade sağ elle vuruş yapanlar içindir).

    Dub: Genellikle kötü vuruşlara verilen isimdir. Oyuna yeni başlayan acemi oyuncular için de kullanılır. Acemi oyunculara Duffer, Hacker gibi isimler de takılır.

    Lateral Water Hazard: Yan su engeli. Oyun sahası kenarına paralel olarak uzanan su engeli ya da onun bir bölümü olup, sahadaki yerleşimi yüzünden topun su engelinin arkasından kurallara uygun olarak drop edilmesi mümkün olmayan ya da oyun komitesince böyle yorumlanan bir bölgedir. Su engelinin, yan su engeli olarak sayılan bölümü açık olarak belirtilmeli ve sınırları kırmızı takoz ya da çizgilerle işaretlenmelidir.

    Backspin: Çok iyi bir vuruş tekniği ile topun hedefe doğru havalandığında kendi ekseni etrafında önden arkaya doğru fırıldak gibi dönmesini sağlamaktır. Bu vuruş topun sahaya düştüğünde çok fazla yuvarlanmamasını ve çabuk durmasını sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü