Eğitim Sitesi

Closed Face Nedir? Closed Face Hakkında Kısaca Bilgi

Closed Face Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Closed Face:

Address ya da impact sırasında club yüzünün hedefe bakış doğrultusunun hedefin solunu göstermesidir. (Ifade sağ elle vuruş yapanlar içindir).

 

    Benzer Golf Terimleri

    Water Hazard: Su engeli, deniz, göl, havuz, dere, hendek, yüzeysel drenaj kanalları ya da (içlerinde su bulunsun ya da bulunmasın) diğer açık su yatakları ve benzerleridir. Su engelinin sınırları dikey olarak aşağıya ve yukarıya doğru uzanır. Su engelinin sınırlarını belirleyen takoz ve çizgiler engelin içinde sayılır.

    Sınırdışı: Golf sahasının dışında yer alan bölge. Bir topun tamamı bu sahanın içerisinde ise top, sınır dışında kabul edilir.

    Standart Scratcht Score / S.S.S.: Golf oyunun çeşitlerinden biridir. Bu oyun iki eşli dört kişiyle oynanır. Greensome oyununa çok benzer. Tek farkı ikinci vuruşların diğer eşler tarafından zorunlu olarak yapılmamasıdır. Eşlerden biri tek numaralı çukurların, diğeri ise çift numaralı çukurların zorunlu ikinci vuruşlarını yaparak oyunu devam ettirirler ve daha sonra da yine sıra düzeni içerisinde başlanan çukuru tamamlarlar. Bu oyunda yine Greensome da olduğu gibi üç değişik sistemle de oynanabilir.

    Antishank: Topa vuruş sırasında yanlışlıkla hosel ile vurulması ihtimalini ortadan kaldırmak için hazırlanmış club tasarımıdır. Kurallara göre oyunda kullanılmaz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü