Eğitim Sitesi

Hava kesesi Nedir? Hava kesesi Hakkında Kısaca Bilgi

Hava kesesi Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Hava kesesi:

Solunum borularının yer yer genişlemesiyle oluşturduğu, daralıp genişleyerek akciğerler gibi fonksiyon gören ince duvarlı keseler.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Refraktometre: Işığın saydam bir ortamdan diğer saydam ortama geçerken yolundan sapmasından yararlanılarak yapılan konsantrasyon belirlemelerinde kullanılan alet. Sıvıların içindeki kuru maddeyi yüzde olarak ölçmek için ve arıcılıkta da balın içindeki su oranını belirlemek için kullanılır.

    Gezgin (Göçer) arıcılık: Bölgeler arası çiçeklenme dönemi farklılıklarından yararlanmak üzere arı kolonilerinin yılda bir kaç farklı yörede tutularak daha fazla ürün alma imkanı veren arıcılık biçimi.

    Bal arısı (Apis mellifera): Topluluk yaşamı sürdüren sosyal böcekler olarak, herhangi bir yuvada aile (koloni) oluştururlar. Bal arısı kolonisi, bir ana arı (kraliçe), birkaç yüz erkek arı ve 10-80 bin işçi arıdan oluşur. Görünüş olarak birbirinden farklı olan bu üç arıdan ana arı ve işçi arılar dişidir.

    Ana arı yüksüğü (Ana arı gözü): Ana arı üretiminde ve arı sütü üretiminde kullanılan, balmumundan veya plastikten yapılan, iç çapı 8,5 - 9 mm. olan çanak. Arıların ana arı yapmak için oluşturduğu meme başlangıcı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü