Eğitim Sitesi

Halojen Nedir? Halojen Hakkında Kısaca Bilgi

Halojen Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Halojen:

Periyodik cetvelin VIIA grubunda bulunan elementlerin her biri.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Ekstraksiyon: Katı veya sıvı bir karışımın eklenen çözücü yardımıyla karıştığı diğer katı ve sıvıdan ayrılması işlemine ekstraksiyon (özütleme, çekme)denir. dersimiz.com Şeker pancarından şeker eldesi Meyve aromalarınıneldesi Bitkilerden yağ eldesi Tuzlu topraktan tuz eldesi İlaç ve parfüm üretimi Çayın demlenmesi Söğüt ağacından aspirineldesi Ekstraksiyon işlemleri genellikle yuvarlak ya da oval ayırma hunisi kullanılarak gerçekleştirilir. Ayırma hunisinin büyüklüğü, toplam hacminin iki katı kadar olmalıdır.

    Orbital: Atom çekirdeği etrafında elektron yük yoğunluğunun ya da elektronun bulunma olasılığının yüksek olduğu bölge ve elektronların hareketini belirleyen matematiksel dalga denklemi.

    Asal Gaz: Periyodik cetvelin 8A gurubundaki elementlerin her biri, soy gaz.

    Rezin: Evlerde kullanılan ve musluk suyunu yumuşatan cihazların çalışma prensibi, kalsiyum ve magnezyum iyonlarını sudan uzaklaştırmaya yöneliktir. Bu cihazlarda, suda çözülmeyen dev moleküllerden oluşan ve sodyum ile dengelenmiş negatif yüklü iyonlar vardır. Bu dev moleküllü yapılara rezin denir. Su cihazdan geçerken, bu rezinlerdeki negatif iyonlar sodyum yerine kalsiyumu tutarlar. Başka bir deyişle, sodyum ve kalsiyum iyonları yer değiştirirler. Böylece sudaki kalsiyum miktarı azalır ve su yumuşamış olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü