Eğitim Sitesi

Görevdeş Organ Nedir? Görevdeş Organ Hakkında Kısaca Bilgi

Görevdeş Organ Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Görevdeş Organ:

Kökenleri farklı görevleri aynı olan organlara denir. Örneğin, güvercin kanadı ile kelebeğin kanadı aynı görevi yaptıkları halde yapıları birbirinden tamamen farklıdır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Uzun Gün Bitkisi: Bir orman ekosisteminde yüksek boylu ağaçlardır. Işıktan yararlanma süreleri ve şansları daha fazladır.

    Denitrifikasyon: 1. Amonyağın serbest azota çevrilmesidir. Örneğin bazı bakteriler enzimleri yardımıyla denitrifikasyon yaparlar. 2. Biyosferde azotlu bileşiklerin bakteri faaliyeti ile moleküler azota indirgenmesi olayı. 3. Nitrat ve nitrit iyonlarının azot gazını oluşturmak üzere indirgendiği metabolik faaliyet; belirli toprak bakterileri tarafından gerçekleştirilir. 4. Bazı heterotrofik bakteriler tarafından anoksik koşullarda elektron alıcısı olarak kullanılan nitratın nitrit, azot monoksit, nitröz oksit veya moleküler azota kadar indirgenmesiyle sonuçlanan bir oksijensiz solunum çeşidi.

    Transgenik: Genetik mühendisliği metotlarıyla kendine ait olmayan genler nakledilmiş herhangi bir bitki ya da hayvan.

    Mimikri: Bir organizmanın yaşamını sürdürebilmek amacıyla bazı diğer canlı ya da cansız nesnelere benzeyerek yaptığı uyum.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü