Eğitim Sitesi

Gökada Süperkümesi Nedir? Gökada Süperkümesi Hakkında Kısaca Bilgi

Gökada Süperkümesi Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Gökada Süperkümesi:

Gökada kümelerinin oluşturdukları topluluklar.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Astrofizik: Gök cisimlerinin fiziksel yapıları yanında gerek gök cisimlerinde ve gerek yıldızlar arası ortamdaki madde ve ışınım arasındaki etkileşimler ile ilgilenir. Astrofiziğin temel konusu gök cisimlerine baktığımızda gördüklerimizi ve gökyüzü olaylarının nedenlerini açıklayan kuramları oluşturmak ve geliştirmektir. Yıldız fiziği.

    Hertzsprung-Russel (H-R) Diyagramı: 1- Yıldızların tayf türlerine, renklerine etkin sıcaklıklarına ve ışınım güçlerine göre sınıflandırılmasının grafikle gösterimi. 2- Yıldızların tayf türlerine (veya renklerine ve etkin sıcaklıklarına) ve ışınım güçlerine (veya salt parlalıklarına) göre sınıflandırılmasının grafik gösterimi. Bir yıldızın fiziksel özellikleri bu diyagramdaki konumuyla ilgilidir. Yıldız evrimi diyagramda konum değişimiyle belirlenebilir.

    Fotoelektrik Olayı: Işığa duyarlı bir yüzeye fotonlarla vurarak oradan elektron sökme olayı.

    X-Işınları: 0,01 ile 10 nanometre arasında dalga boyuna sahip ışınlardır (bir atomun boyu kadar). Alman fizikçi Wilhelm Conrad ROENTGEN (Vilhelm Konred Röntgın) tarafından keşfedilmiştir. Sınıflandırmada nereye ait olduklarını bilmediği için onlara X-ışınları adını vermiştir. X-ışın kaynakları X-ışın lambaları, X-ışını tüpleri ve metal bir hedefe çarpan hızlı elektronlardır. X-ışınları yumuşak maddelerin içine nüfuz edebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü