Eğitim Sitesi

Genetik Şifre (Genetik kod) Nedir? Genetik Şifre (Genetik kod) Hakkında Kısaca Bilgi

Genetik Şifre (Genetik kod) Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Genetik Şifre (Genetik kod):

Hücredeki binlerce proteini üretmek üzere, DNA'nın üçer nükleotidinden oluşan ve her biri bir amino asitten sorumlu gruplar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Kohezyon Kuvveti: Su moleküllerinin hidrojen bağları ile birbirine tutunması sonucu oluşan kuvvettir. Hidrojen bağları zayıf bağlardır. Suyun hareketi sırasında koparak yeniden oluşturulur. Bu sayede su molekülleri birbirine bağlanmış olur ve bir bütün halinde hareket eder. Bitkiler kohezyon kuvvetini kullanarak topraktan aldıkları suyu belirli bir yüksekliğe kadar gövde içerisinde taşıyabilir.

    Pepsin: 1-Mide öz suyunda bulunan ve pepsinojenin HCl ile aktifleştirilmesi sonucu oluşan, proteinleri sindiren enzim. 2-Midedeki hücreler tarafından salgılanan bir proteolitik enzimdir. Yalnız çok asitli bir ortamda çalışır ve optimum etkisi pH 2'de görülür.

    Kambiyum: 1. Çift çenekli bitkilerin gövde ve kökünde yer alan, yeni odun ve soymuk tabakaları oluşturarak bitkinin kalınlaşmasını sağlayan ve meristem hücrelerinden meydana gelen tabaka. 2. Birçok trakofil bitkilerin gövde ve kökün de meristem hücrelerden oluşan ve bölünerek sekonder ksilem ve sekonder floem tabakasını yapan tabaka. 3. Bitkilerin iletim demetlerinde, bir ya da birkaç sıra meristematik hücre tabakasından oluşan, ikincil kalınlaşmayı ve enine büyümeyi sağlayan doku.

    Sukkulent bitki: Çok etli ve suyla dolu gövde ve yapraklardan oluşan bitki.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü