Eğitim Sitesi

Kambiyum Nedir? Kambiyum Hakkında Kısaca Bilgi

Kambiyum Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kambiyum:

1. Çift çenekli bitkilerin gövde ve kökünde yer alan, yeni odun ve soymuk tabakaları oluşturarak bitkinin kalınlaşmasını sağlayan ve meristem hücrelerinden meydana gelen tabaka.

2. Birçok trakofil bitkilerin gövde ve kökün de meristem hücrelerden oluşan ve bölünerek sekonder ksilem ve sekonder floem tabakasını yapan tabaka.

3. Bitkilerin iletim demetlerinde, bir ya da birkaç sıra meristematik hücre tabakasından oluşan, ikincil kalınlaşmayı ve enine büyümeyi sağlayan doku.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Kambiyum:

Çift çenekli bitkilerin gövde ve kökünde yer alan ve meristem hücrelerinden oluşan tabaka; yeni odun ve soymuk tabakaları oluşturarak bitkinin kalınlaşmasını sağlar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Oogami: Genellikle büyük hareketsiz dişi gamet ile küçük ve hareketli erkek gametin birleşmesi. - Tüm omurgalı hayvanlarda görülür. - Yumurta büyük ve hareketsizdir. - Sperm küçük ve hareketlidir.

    Anterozoid: Mantarlarda hareketli eşeysel hücre.

    Aksiyon Potansiyeli: Faaliyette bulunan herhangi bir dokuda bir kas kasılırken ve salgı yaparken, sinirden impuls geçerken duyarlı bir aygıtla saptanabilen düşük güçte bir akım.

    Androsporangiyum: Androsporları oluşturan yapı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü