Eğitim Sitesi

Gelir Ortaklığı Senetleri Nedir? Gelir Ortaklığı Senetleri Hakkında Kısaca Bilgi

Gelir Ortaklığı Senetleri Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Gelir Ortaklığı Senetleri:

Köprü, baraj, elektrik santralı, karayolu, demiryolu, telekomünikasyon sistemleri ile sivil kullanıma yönelik deniz ve hava limanları ile benzerlerinden, kamu kurum ve kuruluşlarına ait olanlarının gelirlerine, ortak olunması için çıkarılan senetlerdir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Piyasa: 1- Alıcı ve satıcıların bir araya geldiği, alım satım konusu olan malın fiyatını belirleyerek işlem yaptıkları yer. 2- Satıcıların ve alıcıların aynı ya da birbirine çok benzeyen ürünler için fiyat oluşturdukları ve mal ve hizmet değişiminde bulundukları ortam.

    Döviz: 1- Ulusal para dışındaki tüm yabancı paralar ve bu para cinsinden değer taşıyan menkul değerlere verilen isimdir. 2- Banknot haricindeki tüm yabancı para nakit karşılıkları. Herhangi bir hükümet veya Merkez Bankası tarafından basılan kanuni paradır.

    Cable: GBP/USD paritesi için tanımlanan argo kelimedir.

    Tümünü Yüklenim: İlerideki bir tarihte teslimatı veya nakit uzlaşması yapılmak üzere herhangi ibr malın veya finansal aracın bugünden alım satımının yapıldığı piyasalardır. Türev piyasaların tanımı forward, futures ve opsiyon işlemlerinin tamamını içermektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü