Eğitim Sitesi

Gastrulasyon Nedir? Gastrulasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Gastrulasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Gastrulasyon:

Genç embriyonun gastrula olduğu ve önce iki, sonra da üç hücre tabakasının oluşmasıyla ilgili olaydır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    İşkembe: Geviş getiren otçul memelilerde besinlerin yemek borusundan ilk geldiği, içinde selüloz sindirimine yardımcı olan simbiyotik bakterililerin bulunduğu mide kısmı.

    Ekosistem: 1. Bir çevredeki canlı ve cansız varlıkların tümü. Doğadaki canlı ve cansız varlıkların karşılıklı etkileşim bağlarıyla oluşturdukları sistem. 2. Canlı ve cansız kısımlar arasındaki madde alışverişinde bir devir izleyen ve kararlı bir sistem oluşturmada birbirini etkileyen canlı ve cansız kısımların doğal bir birimi. 3. Belirli bir alanda bulunan canlılar ile bunların bulunduğu cansız çevrelerinin karşılıklı ilişkileri ile meydana gelen ve süreklilik arz eden ekolojik sistem. 4. Belirli bir bölgede tüm canlı organizmaların ve ilişkide oldukları su, toprak, güneş ışığı gibi cansız bileşenlerin oluşturdukları döngüsel madde ve enerji değişiminin gerçekleştiği abiyotik maddeler, üreticiler, tüketiciler ve ayrıştırıcılardan oluşan biyolojik sistem.

    Otofaji: Hücre içinde işlevini yitirmiş organellerin yok edilmesinde lizozom görevlidir. Hücre içindeki işlevi bitmiş organellerin sindirmesi olayına otofaji denir.

    Ekzotoksin: Bakteri hücreleri tarafından dış ortama salınan çok kuvvetli bir zehir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü