Eğitim Sitesi

Ekzotoksin Nedir? Ekzotoksin Hakkında Kısaca Bilgi

Ekzotoksin Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Ekzotoksin:

Bakteri hücreleri tarafından dış ortama salınan çok kuvvetli bir zehir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Kromozom: 1. Prokaryot ve ökaryot hücrelerde üzerinde genleri taşıyan DNA ve nükleoproteinden oluşmuş yapı. Hücrenin kendi kendini eksiksiz olarak kopyalamasına yarayan tüm bilgileri içeren ve hücre çekirdeğinde yer alan DNA lar. 2. Hücre çekirdeği içindeki kalıtsal maddedir. Genleri içeren iplik ya da çubuk biçimindeki yapılardır. 3. Ökaryotlarda DNA’nın proteinlere sarılmasıyla yoğunlaşarak paketlenen, mikroskobik olarak gözlenebilen, sayısı canlı türüne bağlı olarak değişen, genetik bilgiyi taşıyan yapı.

    Merozoit: Sıtma paraziti olan Plazmodium'un insandaki devresinde şizontların parçalanmasıyla oluşan genç formlardan biri. Bunlar insan vücudunda dolaşan kana geçerler ve orada yeni eritrositlere saldırırlar.

    Kanser: Organizmada meydana gelen ve hücreleri kontrolsüz büyüyen kötü huylu tümörlere verilen genel ad.

    Üretici: 1. Kendi besinini kendi yapabilen canlılar, ototrof. 2. Işık enerjisi veya kimyasal enerji kullanarak inorganik maddelerden kendi organik besinini üretebilen canlılar. 3. Işık veya kimyasal enerjiyi kullanarak, anorganik karbon kaynağı olan karbondioksitten kendi besini ve karmaşık hücre yapı taşlarını sentezleyebilen organizma. Ototrof, kendi besinini yapan canlı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü