Eğitim Sitesi

Foton Nedir? Foton Hakkında Kısaca Bilgi

Foton Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Foton:

Elektromanyetik ışınımı taşıyan parçacık.

 

Biyoloji Terimi Olarak Foton:

1-Elektromanyetik radyasyon partikülü, bir kuan tumluk ışınsal enerji.

2-Elektromanyetik radyasyonlarda enerji akışını sağlayan, elektriksel olarak yüksüz, kütlesiz daima ışık hızıyla hareket eden dalga paketleri.

 

Kimya Terimi Olarak Foton:

Elektromanyetik ışınları oluşturan bölünmez dalga paketleri.Işık taneciği. Işık ışınının enerjisi bu fotonlar içinde yoğunlaşmıştır.

 

Fizik Terimi Olarak Foton:

Işık taneciği.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Bağıl Nem: Bir metre küp hava içindeki su buharı niceliğinin (mutlak nem niceliği) aynı sıcaklıkta bu hacmin en çok yüklenebileceği (doymuş haldeki) su buharı niceliğine oranı.

    Meteor: Gezegenler arasında hareket eden ve tümüyle gaz durumuna geçmeden atmosfere girerek yeryüzüne ulaşabilen gök cisimleridir. Yeryüzüne ulaşan meteorlara göktaşı denir. Meteorlar düştükleri yere çukur açabilir.

    Uzaktan Algılama Uyduları: Uzaktan algılama uyduları, önemli kaynakların ve olayların uzaydan görüntülenmesinde kullanılır. Örneğin hayvan göçlerinin izlenmesinde, maden yataklarının tespitinde, hava koşullarından zarar gören tarım ürünlerinin ya da ormanların hangi hızla azaldığının belirlenmesinde kullanılabilir. Uzaktan algılama çevremizin belli bir uzaklıktan incelenmesi ve ölçülmesidir.

    Öğlen Çemberi (Meridyen): Bir gözlemcinin başucundan, göğün güney ve kuzey kutuplarından geçen büyük çember.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü