Eğitim Sitesi

Filoloji Nedir? Filoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Filoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Filoloji:

 Dil bilimi. Eski uygarlıkların kullandığı dili ve dil yapılarını inceler.

 

Tarih Terimi Olarak Filoloji:

Dil Bilimidir. Toplumların dillerini inceler.Bir dilin yazılı belgelerinin dil ve tarih açısından incelenmesi ve bir toplumun kültürünün dil yoluyla araştırılmasıdır.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Filoloji:

Dil bilimi.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Filoloji:

Dili ve yazılı belgeleri dil ve tarih açısından inceleme. Dil yoluyla bir toplumun kültürünü inceleyen bilim, lisaniyat.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Alt yapı: Bir yapı için gerekli olan yol, kanalizasyon, su, elektrik gibi tesisatların hepsi.

    Ölçek: 1. Yerkürenin veya bir parçasının belirli oranda küçültülmesine denir. İkiye ayrılır. Kesir Ölçek ve Çizik Ölçek. 2. Birim kabul edilen bir şeyin alabildiği kadar ölçü, haritada bulunan ve ne kadar küçültme yapıldığını gösteren birim. 3. Bir harita veya resimde görülen uzaklıklarla bunların işaret ettiği, karşılandığı gerçek uzunluklar arasındaki oran.

    Akarsu: Yağmur, kaynak, buz ve kar sularının bir yatak içinde toplandıktan sonra, bir eğilim doğrultusunda akıp giden sulardır. Akarsuların en küçüğü deredir. Dereler birleşerek çayları oluşturur. Çayların birleşmesiyle de en büyük akarsu olan ırmaklar (nehirler) oluşur. En uzun nehir Kızılırmak'tır. Asi ve Meriç yurt dışından ülkemize gelir. Fırat, Dicle Aras ülkemizden Yurt dışına gider.

    Unsur: Öge.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü