Eğitim Sitesi

Unsur Nedir? Unsur Hakkında Kısaca Bilgi

Unsur Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Unsur:

Öge.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Unsur:

Öge, ilke, eleman.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Unsur:

Birleşik bir şeyi oluşturan basit şeylerden her biri, öge.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Unsur:

Öge.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Unsur:

Taşınabilir eşyalardan büyük, mimari yapılardan küçük arkeolojik oluşumlara verilen ad. Örneğin, bir kamp ya da tandır ateşinin kalıntıları, bir gömüt ya da bir duvar için açılan temel birer unsurdur.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Unsur:

Öge, eleman.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Unsur:

Birleşik bir şeyi oluşturan basit şeylerden her biri.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Endüljans: Orta Çağ Avrupası'nda bir tür günah çıkarma ve ölümden sonra cennete gitmek için Papa'nın sattığı af belgesi. Kilisenin halktan para alarak cennetten toprak satmasıdır.

    Dirlik Arazi: Osmanlı Devleti'nde geliri devlet memurlarına ve askerlere maaş ve görev karşılığı olarak verilen topraklardır. Dirlik gelirlerine göre üçe ayrılırdı: 1-Has: Yıllık geliri 100 000 akçeden fazla olan toprağa denirdi. Padişaha, divan üyelerine, beylerbeylerine, şehzadelere ve sancak beylerine verilirdi. 2-Zeamet: Yıllık geliri 20 000 ile 100 000 akçe arasındaki topraklara denirdi. İkinci derecedeki memurlara verilirdi. Alaybeyleri, kapıcıbaşı, Divan kâtipleri gibi. 3-Tımar: Yıllık geliri 3 000 akçe ile 20 000 akçe arasındaki topraklara denirdi. Savaşlarda yararlılık gösterenlere verilirdi. Tımarlı Sipahi'ler gelirlerinin bir kısmıyla atlı asker yetiştirirler, bir kısmını da maaş olarak alırlardı. Tımar sistemiyle yetiştirilen askerler, Osmanlı ordusunun önemli bir kısmını oluştururdu. Tımar sistemine bağlı topraklar Tahrir Defterlerine kaydedilirdi.

    Yargı: Yargı: Yasalara göre mahkemece bir olay veya olgunun doğuşuna etken olan sebeplerin de göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi sonucu verilen karar.

    Kimyasal: Kimyaya ait, kimya ile ilgili.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü