Eğitim Sitesi

Fek Nedir? Fek Hakkında Kısaca Bilgi

Fek Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Fek:

Terkin. Fek etmek: Terkin etmek.

 

Hukuk Terimi Olarak Fek:

kaldırma; bir hukuki sınırlamanın kaldırılması; sona erdirme; bitirme

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Fek:

Terkin. Fek etmek: Terkin etmek.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Sıra: Derecenin alt bölümüdür. İpotekte derece içinde sıra yer alır. Derecenin boşalması halinde sıra oluşabileceği gibi, mahfuz meblağın kullanılması ile de sıra oluşabilir.

    Evrak-ı Müspite: Resmi senet, plan, mahkeme kararı ve diğerleri gibi tapu sicilindeki kayıtların dayanağını oluşturan resmi belgelerdir. Plan kadastro müdürlüğünde, diğer belgeler tapu sicil müdürlüğündeki parsel dosyalarında arşivlenir.

    Değişiklik: Tapu siciline başlangıçta doğru olarak yazılmış bir kaydın sonradan vuku bulan olaylar ile anlam ve önemini yitirmiş veya kapsamında farklılık olması halinde malik veya hak sahibinin talebi ile sicildeki kaydın gerçeği yansıtır hale getirilmesidir. Değişiklik, düzeltmeden (tashihten) farklıdır. Değişiklik işlemine en güzel örnek cins değişikliğidir.

    Kadastro: 1. Her çeşit arazi ve mülklerin, alanını, sınırlarını ve değerlerini belirtip plana bağlama işi. 2. Taşınmaz malların sınırlarının arazi ve harita üzerinde belirtilerek hukuki durumlarının ve üzerindeki hakların tespit edilmesi işlemine kadastro denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü