Eğitim Sitesi

Faktör Nedir? Faktör Hakkında Kısaca Bilgi

Faktör Terimi Hakkında Bilgiler

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Faktör:

Etmen.

 

Genetik Terimi Olarak Faktör:

Mendel, özelliklerin kalıtımından sorumlu birimlere faktör adını vermiştir. Bu kalıtım faktörlerinin, yani genlerin, kromozomlar üzerinde yer aldığı ve onlarla birlikte kalıtıldığı düşüncelerini 1902 yılında Walter S.Sutton ve Theodor Boveri ortaya koymuştur. Kalıtımın kromozom teorisi olarak bilinen bu teori, genlerin kromozomlar üzerinde aktarıldığına doğrudan kanıtlar sağlayan Morgan ve Bridges'in çalışmalarıyla desteklenmiştir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Faktör:

Etki eden, etmen.

 

    Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri

    Mecburi Yaya Yolu: Tamamı veya bir kısmı sadece yayaların kullanımına ayrılmış yol.

    Ceza Puanı Uygulaması: 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun suç saydığı bir fiilden dolayı haklarında ceza uygulanan sürücülere, aldıkları her ceza için belirli miktarda ceza puanı verilmesidir. Sürücünün, bir yıl içinde 100 puanı doldurması halinde, sürücü belgesi 2 ay süreyle geri alınır.

    Yüksek Hızlı Tren: Normal trenlere göre çok daha hızlı ve konforlu yolculuk etme olanağı sağlayan bir demir yolu ulaşım aracı.

    Plaka Tahdidi: Vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak üzere toplu taşımacılığın geliştirilmesi ve disiplin altına alınması, korsan taşımacılığın önlenmesi, fiilen çalışmakta olan şoför esnafın haklarının korunması amacıyla taksi, dolmuş, minibüs ve umum servis araçlarına verilecek olan plakaların sayısındaki sınırlama.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü