Eğitim Sitesi

Eurobond Nedir? Eurobond Hakkında Kısaca Bilgi

Eurobond Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Eurobond:

Çıkaran ülkenin veya kuruluşun, kendi ulusal para birimi dışındaki bir para birimi üzerinden ihraç ettiği menkul kıymetlerdir. (Eurobond)

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Finansal Bulaşıcılık /Yayılma: (Financial Contingency): Ülkelerin birinde ya da birkaçında ortaya çıkan sorunlar yüzünden tedirgin olan uluslararası yatırımcıların benzer özelliklere sahip ülkelerden yatırımlarını hızla çekmeleri ve bu şekilde olumsuz yatırım koşullarının diğer ülkelerin finansal sistemlerine de yayılmasıdır.

    Menkul Değer: Bir sermayeyi temsil eden ve sahibine uzun vadeli gelir sağlayan kıymetli evrak.

    Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu: Faizsiz esasa dayalı kısa vadeli ve yüksek kredi notuna sahip likit varlık ihtiyacının karşılanması amacıyla kısa vadeli finansal araç ihraç ederek İslami finansal hizmetler sunan kuruluşlar arasındaki uluslararası likidite yönetimini en az maliyetle ve İslami esaslara uygun şekilde kolaylaştırmak üzere 2011 yılı başında faaliyetine başlayan uluslararası kuruluştur (International Islamic Liquidity Management Corporation - IILM)

    Uluslararası Döviz Rezervleri: Uluslararası ödemelerde kabul gören ödeme araçları rezervidir. Altın, döviz, özel çekme hakları (SDR) ve IMF'deki rezerv pozisyonları gibi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü