Eğitim Sitesi

Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu Nedir? Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu Hakkında Kısaca Bilgi

Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu:

Faizsiz esasa dayalı kısa vadeli ve yüksek kredi notuna sahip likit varlık ihtiyacının karşılanması amacıyla kısa vadeli finansal araç ihraç ederek İslami finansal hizmetler sunan kuruluşlar arasındaki uluslararası likidite yönetimini en az maliyetle ve İslami esaslara uygun şekilde kolaylaştırmak üzere 2011 yılı başında faaliyetine başlayan uluslararası kuruluştur (International Islamic Liquidity Management Corporation - IILM)

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Zararı Durdur Emri (Stop Loss Order): Müşterinin açmış olduğu işlemi olası büyük zararlardan koruma ve belli bir zararda tutabilme amacıyla belirlediği bir fiyattan kapatmak amacıyla bıraktığı emir.

    Ulusal Risk (Sovereign Risk): Bir yatırımcının yerleşik olduğu ülke dışında bir ülke menkul kıymetine yatırım yaptığında karşılaştığı risktir. Yatırım yapılan ülke merkez bankasının ya da yetkili otoritesinin döviz kuru düzenlemelerini değiştirerek döviz cinsinden yükümlülüklerinin değerini azaltabilmesi ya da tamamen sıfırlayabilmesi, borcu veya faiz ödemelerini gerçekleştirmemesi gibi riskler ulusal riski oluşturmaktadır.

    Piyasa: 1- Alıcı ve satıcıların bir araya geldiği, alım satım konusu olan malın fiyatını belirleyerek işlem yaptıkları yer. 2- Satıcıların ve alıcıların aynı ya da birbirine çok benzeyen ürünler için fiyat oluşturdukları ve mal ve hizmet değişiminde bulundukları ortam.

    Borçlu Cari Kredi: Firmalara kasa kolaylığı sağlanması ve kısa süreli nakit ihtiyacının karşılanması amacıyla, belli bir limit dahilinde para çekme yetkisi veren kredi türü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü