Eğitim Sitesi

Erkek arı kapanı Nedir? Erkek arı kapanı Hakkında Kısaca Bilgi

Erkek arı kapanı Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Erkek arı kapanı:

Kovan uçma deliği önüne konularak erkek arıların veya yabani arıların kovana girişini veya ıslah çalışmalarında erkek arıların kovandan çıkmasını engelleyen bir tuzak.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Fruktoz (Meyve şekeri): Balın bünyesinde bulunan ve invertaz enziminin aktivitesiyle sukrozun (sakkarozun) parçalanmasıyla meydana gelen iki şekerden biri. Bkz. invert şeker.

    Kek: Değişik yapılış şekillerinde, çeşitli ölçeklerde bal, pudra şekeri (toz şekerin öğütülmesiyle elde edilen, katkısız) ve çiçektozunun (polen) karıştırılıp hamur haline getirilerek arıları beslemek için kullanılan, katı besin.

    Çiçek tozu (Polen) kapanı (tuzağı): Kovan girişinin zeminine monte edilmiş, 4,8mm. delikleri bulunan, gıda tüzüğüne uygun metal veya uygun plastikten yapılmış, işçi arıların kovana getirdikleri çiçektozlarını (poleni), kovanın alt girişinden girip deliklerden yukarıya çıkarken toplamaya yarayan plaka. Uçuş deliğine monte edilen tarzda olanları da vardır.

    Arı merası (Arı otlağı): Arıların yararlanabileceği, arılık çevresindeki kabaca 2 kilometre yarıçapındaki coğrafi bölge ve bu bölgedeki bitki örtüsü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü