Eğitim Sitesi

ENH Nedir? ENH Hakkında Kısaca Bilgi

ENH Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak ENH:

Enerji Nakil Hatları.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Nakil Fazlası Enerji: Sözleşmelerle düzenlenen esaslar çerçevesinde nakil edilen nokta ile alınan noktalardaki ölçümlerden Hattın kayıpları düşüldükten sonra kalan enerjinin ilk nakil noktasındaki şebekeye satış sözleşmesi ile satılabilir olan enerjidir. Nakledilemeyen, Nakil artığı enerjide denilebilir. Bu sözleşmelerle (Kayıpların KW. Başına düşen miktarının) belirlenmesi yasalara tabidir.

    Enerji Yoğunluğu (İntensity): Birim hasıla için tüketilen enerji. Enerji sektöründe verimlilik arttıkça bu değer düşmektedir. Bu da ekonomide enerji verimliliğinin arttığını göstermektedir. Enerji Tüketimi / GSMH

    Saha Koşullarına Bağlı Kapasite: Duruma göre bir Üretim Grubu ya da Üretim Santralının, yerel ortam ve saha koşullarına göre ayarlanmış Kapasitesi (Gaz Türbinlerinin zamana bağlı eskimesi durumu dahil olmak üzere).

    Rafineri Gazları: Ham petrol ve ürünlerinin rafineri işlemleri sırasında oluşan gaz ürünleridir. (Çeşitli oranlarda; serbest hidrojen, azot, bazen kükürtlü hidrojen, C3'den C4'e kadar hidrokarbonlar).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü