Eğitim Sitesi

Enformasyon Nedir? Enformasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Enformasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Enformasyon:

Tanıtma, bilgi. Belli bir alanda ve belli bir toplumda bilgi ve haberlerin yayılmasına olanak sağlayan araçların tümü. Yapılandırılmış veriler bütünü.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Enformasyon:

Müşterilere ihtiyaç duydukları konularda verilen ön bilgi.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Enformasyon:

1. Danışma, tanıtma.

2. Haber alma, haber verme, haberleşme.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Enformasyon:

Danışma, tanıtma.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Bencilik (Egoizm): Kurucusu Thomas Hobbes. İnsanlarda iki önemli güdü vardır: birisi "kendini sevme", diğeri "kendini koruma" dır. İnsanlar kendilerini sevdikleri için kendilerini korumak isterler. Ahlak yasalarını da bu yüzden oluştururlar. Yani ahlak yasalarının varolmasının nedeni insanlarda bulunan bu iki güdüdür.

    Kartel: Rekabeti azaltmak ya da tamamen ortadan kaldırmak için, aynı malı üreten firmaların kendi aralarında yaptıkları anlaşma. Bu anlaşma daha çok anlaşma dışındaki firmaların ve küçük kuruluşların iflasını amaçlamaktadır. Böylece kartel oluşturan firmalar tekel konumuna geçebilirler. Kartel anlaşmasıyla firmalar bağımsızlıklarını yitirmez.

    Septisizm (Kuşkuculuk, Şüphecilik): Kuşkucu Pyrhon (Piron), verilen her yargının çelişiği için de güçlü nedenler olduğunu söyleyerek, hiçbir konuda kesin yargıya varılamayacağını ileri sürer. Duyumcu (Sensüalist) kuşkuculardan Sextus Empricus'a göre doğru bilgi olanaksızdır. Çünkü; aynı şeyler farklı insanlarda farklı etkiler yapar. Her insan duyu bakımından farklı yaratılmıştır. Algılar, içinde bulunduğumuz duruma göre değişir.

    İmalat: Ham madde işlenerek yapılan her türlü mal. İşlenerek yapılan üretim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü