Eğitim Sitesi

İmalat Nedir? İmalat Hakkında Kısaca Bilgi

İmalat Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak İmalat:

Ham madde işlenerek yapılan her türlü mal. İşlenerek yapılan üretim.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak İmalat:

İşlenerek yapılan üretim.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Bilgi: 1. İnsan ile nesne arasındaki ilişki sonucu ortaya çıkan sonuç. 2. Varlıkla çevresi arasındaki ilişkiden, bilenle (süje) bilinen (obje) arasındaki bağlantıdan doğan ürün. 3. Düşünen, algılayan bir bilinç ile düşünülen, algılanan bir "şey" arasındaki ilgi sonucu ortaya konan bir üründür. 4. İnsanın duyumsanabilir veya düşünülebilir olanlara dair sezgi, gözlem veya akıl yürütme etkinlikleriyle ulaştığı betimlemeler veya yaptığı belirlemeler ve kuşaktan kuşağa sürdürülen aktarımlardır.

    Dogma: 1- Doğruluğu sınanmadan benimsenen bir öğretinin yada ideolojinin temeli yapılan sav(iddia). 2- Bir felsefe okulunda benimsenen, doğru diye öne sürülen öğreti.

    Ateizm: Tanrı'nın varlığını reddeden görüşe ateizm denir. Ateizm, evrende ve doğada yaratıcı bir gücün varlığını kabul etmeyip evrenin maddesel bir bütün olarak kendiliğinden var olduğunu öne sürer. Bundan dolayı ruhun ölümsüzlüğünü ve ahiret hayatını da kabul etmez. Ateizm, çok yaygın olmasa da tarih öncesi dönemlerden akıp gelen ve Karl Marks, Leibniz, Feuerbach Nietzsche, Jean Paul Sartre gibi bazı filozoflarca da savunulan bir görüştür.

    Tüketim Malı: İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere doğrudan kullandıkları mallardır. Kısa sürede kullanıp yok ettiğimiz mallar dayanıksız tüketim malı, uzun süreli kullanıp eskittiğimiz mallar dayanıklı tüketim malıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü