Eğitim Sitesi

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Nedir? Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Hakkında Kısaca Bilgi

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi:

Tarımsal faaliyete ilişkin fiyat değişimlerini tarım, avcılık, ormancılık ve balıkçılık çerçevesinde ölçen endekstir. (Producer Price Index of Agriculture Products)

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Temellük: Borsa'da yapılan işlemler sonucunda, taahhütlerin gerektirdiği ödeme veya menkul kıymet teslimatlarının belirlenen süreler içinde gerçekleştirilmemesi sonucu oluşan durumdur.

    Bütçe: Gelecekteki belirli bir dönemde gerçekleşmesi düşünülen gelir ve giderlerin karşılıklı listesini içeren cetveldir.

    Temlik: Bir hakkın ya da alacağın bir başka kimseye devredilmesidir.

    Temerrüt: 1- Ortaklıkların dönem içinde elde ettikleri kârdan mevcut ortakların pay alma hakkıdır. Sözkonusu hak, hisse senedine bağlı "Kâr Payı Kuponları" karşılığında ve ayrıca hisse senedi ibrazına gerek kalmaksızın kullandırılır. Borsa'da işlem gören şirketler kar payı dağıtmaları halinde nakit ve/veya hisse senedi şeklinde dağıtılabilir. 2- Bilerek bir veya daha fazla borç geri ödemesini aksatmak. 3- Taahhütlerinin gerektirdiği ödeme veya menkul kıymet teslimatlarını belirlenen süreler içinde gerçekleştirmeyen borsa üyesi, herhangi bir ihbara gerek kalmaksızın temerrüde düşmüş sayılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü