Eğitim Sitesi

Dolgu Nedir? Dolgu Hakkında Kısaca Bilgi

Dolgu Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Dolgu:

Kara ve su alanlarını birlikte içine alan, çoğunlukla kalıcı olarak inşa edilen bir yapı türü.

 

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Dolgu:

Kayıp diş yapısının metal, alaşım, porselen, amalgam, kompozit ile düzeltilmesi.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Yerel Kalkınma: Yerel toplulukların ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal alanda gelişim için kendi güçlerini birleştirmeleri ve merkezi ve yerel kamu idarelerinin de bu harekete destek olmasıdır. Yerel Kalkınma, Fiziksel Kalkınma, Sosyal Kalkınma, Kültürel Kalkınma, Ekonomik Kalkınma, ve Siyasal Kalkınma olmak üzere beş temel alanda söz konusudur.

    Harita Bilgileri: Jeodezik (nirengi, nivelman, astronomik, sıklaştırma, çekül sapması, jeoid yükseklikleri), jeofizik (gravite, manyetik), Hidrografik, Oşinografik Ölçü ve Değerler, Koordinat Listeleri, Hava Fotoğrafları, Uzaktan Algılama Verileri (Uydulardan alınan görüntü ve sayısal veriler v.b.) ve her türlü sayısal — çizgisel haritalar ile bunlardan üretilen sayısal bilgiler.

    Beyan: Bildiri, Bildirmek.

    Zorunlu Sebeplerle Fazla Çalışma: Gerek bir arıza sırasında, gerek bir arızanın mümkün görülmesi halinde yahut makineler veya araç ve gereç için hemen yapılması gerekli acele işlerde, yahut zorlayıcı sebeplerin ortaya çıkmasında, işyerinin normal çalışmasını sağlayacak dereceyi aşmamak kaydıyla işçilerin hepsi veya bir kısmına yaptırılan çalışma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü