Eğitim Sitesi

Doğal Enerji (Potansiyel Enerji) Nedir? Doğal Enerji (Potansiyel Enerji) Hakkında Kısaca Bilgi

Doğal Enerji (Potansiyel Enerji) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Doğal Enerji (Potansiyel Enerji):

Teknik ya da ekonomik kullanım imkanları dikkate alınmaksızın enerjinin doğada bulunan uygun biçimleri ya da kaynaklarının tümüdür.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Enerji Sistemi: Türkiye'deki enterkonnekte İletim Sistemi ve kendi bağlantı şebekeleri de dahil olmak üzere, Doğrudan Bağlı üretim santrallarının oluşturduğu sistemdir. Bazı durumlarda, İletim Şebekesinin parçalara bölünmüş ve fiziksel olarak enterkonnekte olmayan, İzole (Ada) Enerji Sistemi ya da işletmeyle ilgili nedenlerden ötürü (frekans ya da gerilim kontrolüne ilişkin problemler) sistemin diğer kısımlarından elektriksel olarak izole edilmiş bölümlerini de kapsar. "Enerji Sisteminin bütünü/tamamı" terimi kapsamına, İletim Sistemine bağlı Dağıtım Şebekeleri de dahildir.

    Emreamade: Grup, Hat, Trafo, Kesici vd. Teçhizatın arıza, bakım, revizyon gibi durumlarının giderilerek Yük Dağıtım Merkezine haber verildiği andan itibaren gerilim altına alındığı süre arası zaman için Teçhizatın durumuna verilen addır.

    Tesis: Şirketin inşa edileceği kojenerasyon santralı Elektrik tesislerini Üretim, İletim, Dağıtım, Tüketim, Kompanzasyon, Haberleşme, Kontrol ve Koruma, Fiber Optik kablo veya kablo Tesisleri olarak ayırabiliriz. Tesisin işletme ve bakımı, yenilenmesi, genişlemesi yanı sıra sürekli güvenilip ve de verimli çalışır olması için tesis güvencesi gideri söz konusu edilmelidir.

    Küçük İzole Sistem: 1996 yılında tüketimi 2500 GWh'ten az olan ve yıllık tüketimin %5'inden azını diğer sistemlerden bağlantı yoluyla temin eden herhangi bir sistem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü