Eğitim Sitesi

Emreamade Nedir? Emreamade Hakkında Kısaca Bilgi

Emreamade Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Emreamade:

Grup, Hat, Trafo, Kesici vd. Teçhizatın arıza, bakım, revizyon gibi durumlarının giderilerek Yük Dağıtım Merkezine haber verildiği andan itibaren gerilim altına alındığı süre arası zaman için Teçhizatın durumuna verilen addır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Yük Dağıtım Toleransı: Sözleşmeler vasıtası ile her bir Üretim Grubuna tanınacak tolerans; şöyle ki sözleşmede ya da ESİ'nin Yük Dağıtım talimatlarında belirtilen toleranslar dahilinde kalan eksik yüklenmeden dolayı, üreticiye kapasite kaybı ödemesi yapılması ya da ceza uygulanması söz konusu olmayacaktır.

    Besleme Noktası: Elektrik enerjisinin bir şebekeden diğer bir şebekeye (örnek; sözleşme ile belirlenmiş bir müşteri tüketici şebekesi) iletildiği noktadır.

    Saha Koşullarına Bağlı Kapasite: Duruma göre bir Üretim Grubu ya da Üretim Santralının, yerel ortam ve saha koşullarına göre ayarlanmış Kapasitesi (Gaz Türbinlerinin zamana bağlı eskimesi durumu dahil olmak üzere).

    Reaktif Enerji Tarifesi: Sanayi, Ticarethane, Resmi Daire, Şantiye, Endüksiyon ve ark ocakları, içme ve kullanma suyu, geçici abonelerin çektiği aktif enerjinin 0,5 katından daha fazla reaktif enerji çekmesi halinde çekilen reaktif enerjinin tamamı bu tarifeden fiyatlandırılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü