Eğitim Sitesi

Diploit Nedir? Diploit Hakkında Kısaca Bilgi

Diploit Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Diploit:

Gametlerde bulunan iki takım kromozom sayısı, iki takım kromozoma sahip hücre ya da organizma.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Diploit:

2n sayıda kromozom taşıyan hücre.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Epitel doku: Salgı ve örtü sistemindeki dokudur. Bu dokuda hücreler birbirine bitişik ve çizgi hâlinde birleşmişlerdir. Epitel doku hücrelerine epitel hücre veya epitelyosit denir. Epiteldokunun çeşitli işlevleri aşağıda verilmiştir. ➢ Vücudun ve organların iç ve dış yüzeylerini sararak dış etkilerden korur. ➢ Endokrin ve ekzokrin salgı bezlerinin yapısını oluşturarak salgı yapar. ➢ Sindirim ve boşaltım organlarında bulunan epitel doku, maddelerin emilimini sağlar. ➢ Bazı epitel dokular, duyu hücreleri aracılığıyla duyu alma ve kasılma işlevini yapar. İşlevlerine göre epitel doku; örtü epiteli, salgı epiteli, miyoepitel ve nöroepitel olmaküzere 4 gruba ayrılır.

    Akson: 1. Sinir hücrelerinin uzun uzantısı, sinaptik bağlantıların sağlandığı uzantılardır. 2. Sinir impulsunu hücreden öteye götüren sinir lifi.

    Biyolojik Çeşitlilik: Belirli bir alan, çevre veya tüm dünya üzerindeki canlıların genetik, tür ve ekosistem çeşitliliği.

    Bakteriyel Yapay Kromozom (BAC): Bakterilerde kullanılan DNA klonlama vektörü; bu vektör 150.000 baz çiftine kadar yabancı DNA taşıyabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü