Eğitim Sitesi

Destek Seviyesi Nedir? Destek Seviyesi Hakkında Kısaca Bilgi

Destek Seviyesi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Destek Seviyesi:

1- Fiyatların düşerken yoğun alımlar ile karşılaştığı ve daha aşağıya düşmekte zorlandığı seviyedir.

2- Piyasa fiyatının daha fazla düşmeyeceği, yeni alışların geleceğinin düşünüldüğü seviye.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Forward: 1- İleri tarihli işlemler anlamındadır. Belli bir kıymetin önceden belirlenmiş bir fiyattan yine önceden belirlenmiş bir tarihte teslim edilmesini öngörür. İşlemler, genellikle organize piyasalarda değil, alıcı ve satıcının karşı karşıya gelmesi ile tarafların ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirilir. Döviz, menkul kıymet, mal gibi alım-satıma konu araç üzerinden düzenlenebilen bu tür kontratlar fiyat riskini bertaraf etmenin yanı sıra spekülatif amaçlara da yönelik olabilir. 2- Gelecekteki bir tarihte teslimi kaydıyla herhangi bir malın (döviz, faiz, tarımsal ürün, vb.) vadesinin, fiyatının ve miktarının bugün itibarıyla tespit edilerek sözleşmeye bağlanması.

    Dekont: Bankacılıkta yapılan işlemlerin (örneğin bir hesaba yatırılan ve çekilen tutarların) muhasebe kayıtlarını gösteren ve müşterilere verilen bir belge.

    Yatırım Ortaklıkları: Bir havuzda toplanan küçük tasarruf sahiplerine ait birikimlerin, uzman kişilerce yönetilmesi ve elde edilen kazancın ortaklara payları oranında dağıtılması ilkesine göre çalışan kurumlar.

    Ortalama Teminat: Üçer aylık hesaplama dönemlerinde tüm Borsa üyeleri için hesaplanan oransal teminat tutarlarının basit ortalamasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü