Eğitim Sitesi

Deprem Haritası Nedir? Deprem Haritası Hakkında Kısaca Bilgi

Deprem Haritası Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Deprem Haritası:

Herhangi bir bölgede geçmişte meydana gelen depremler ve yapılan araştırmalar sonucu belirlenen fay hatlarının belirtildiği harita.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Yörünge: 1- Bir gök cisminin başka bir gök cisminin çevresinde dolanırken izlediği yol. 2- Bir cismin hareketi sırasında izlediği yol. 3- Elektronların çekirdek etrafında belli enerji seviyeleri.

    İç Deniz: Ara Deniz. Okyanuslara boğazlar aracılığıyla bağlanan kara içlerine sokulmuş denizlere denir. Örnek : Akdeniz, Kızıldeniz, Baltık Denizi, Karadeniz, Marmara Denizi, Azak Denizi

    Yardang: Kil, marn, kum taşı gibi sert olmayan, kolay aşınabilen taşların süpürülmesinden doğmuş ince uzun yarıntılar.

    Vâha: Çölün su çıkan yerlerinde bitkilerin yetişebildiği insanların yerleşip barındığı yer. Buraları, çöl ortasında birer yeşillik alanıdır. Vahalarda, bitkiler oldukça gürdür. Büyümüş burma ağaçları, meyvelikler, tarlalar vardır. vahalar, büyük su kaynakları yanında, akarsu boylarında, ya da taban suyunun yüze çıkarıldığı, kuyuların açıl dığı yerlerde gelişmiştir. Buralarda sulama işlerine önem verilmiştir. Vahaların büyükleri birer kent, ya da şehir durumundadır, Buraları birer işlek yol uğrağı ve alış-veriş yeridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü