Eğitim Sitesi

Demo Nedir? Demo Hakkında Kısaca Bilgi

Demo Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Demo:

Yazılımların, reklam amaçlı olarak piyasaya sürülmüş şekli. Demolar hiçbir zaman yazılımın tüm özelliklerini kullanmanıza izin vermezler.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Distorsiyon: Bozulma, değişikliğe uğrama, girişe uygulanan ya da üretilen sinyalin orijinal dalga şeklinde bulunmayan özelliklerin çıkışta meydana gelmesi. Distorsiyon, haberleşme sistemlerinde önemli bir problemdir. Arzu edilmez. Çeşitleri: Genlik, Atenüasyon, Geçiş, Gecikme, Sapma, Harmonik, İçmodülasyon, Lineer olmayan, Faz, Optiksel, Aralık distorsiyonlarıdır.

    Unzip: Bir dosyayı açmak, bir sıkıştırma hizmet programı kullanılarak küçültülmüş bir dosyayı genişletmek anlamına gelir.

    Firewall: 1. Bir LAN'ı (Local Area Network) güvenlik amacıyla 2 ya da daha fazla parçaya bölen yazılım ve donanım kombinasyonudur. 2. Özel ağ kaynaklarını diğer ağ kullanıcılarından korumak için, bir geçit sunucusuna yerleştirilen uygulama.

    Plugg-in: İnternetten download ettiğinizde (indirdiğinizde) size hiç farkettirmeden tarayıcınızın bir parçası oluveren minik programlar. Kullandıkça, hayatınızı nasıl da kolaylaştırdıklarını daha iyi anlayacaksınız.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü