Eğitim Sitesi

Daldırma Yöntemi Nedir? Daldırma Yöntemi Hakkında Kısaca Bilgi

Daldırma Yöntemi Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Daldırma Yöntemi:

Bazı bitkilerin yan dallarının uçları bitkiden ayrılmadan toprakla örtülüp gelişmeye bırakılabilir. Toprak altında kalan dallardan yeni kökler meydana gelir ve gelişir. Gelişimi yeter düzeye ulaştığında kesilerek ana bitkiden ayrılır. Bu şekilde üremeye daldırma yöntemi denir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Mayoz: 1-Bir çeşit çekirdek bölünmesidir. Orijinal hücredeki kromozom sayısının yarısına, yani haploit sayıda kromozoma sahip yavru hücrelerle sonuçlanan genellikle ardışık iki hücre bölünmesi. 2-Döl değişimi görülen diploit canlılarda spor oluşumu ya da eşeyli üreyen diploit canlıların eşey organlarında üreme hücrelerinin oluşumu sırasında diploit kromozom sayısının yarıya indiği hücre bölünmesi.

    Komensalizm: Birlikte yaşayan iki tür arasında bir katılımcının bu birliktelikten fayda sağladığı diğerinin ise etkilenmediği yaşam şekli.

    Nabız: Kalbin kasılmasıyla atardamarlara pompalanan kanın damar duvarına vuruşudur. Normal insanda nabız dakikada 60-100 defa atar.

    Tür: 1. Ortak atadan gelen, yapı ve görev bakımından benzer özelliklere sahip, çiftleştiklerinde verimli (kısır olmayan) yavrular oluşturan bireyler topluluğu. 2. Doğada yalnızca kendi arlarında üreyerek verimli döller oluşturabilen, ortak bir atadan gelen, benzer bireylerin meydana getirdiği topluluktur. 3. Taksonomik sınıflandırmanın temel birimi; evrimsel olarak birbiriyle yakından akraba ve benzer olan organizmaların oluşturdukları aynı soydan gelen populasyon grubundan oluşmuştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü