Eğitim Sitesi

Dahili Su Deposu Nedir? Dahili Su Deposu Hakkında Kısaca Bilgi

Dahili Su Deposu Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Dahili Su Deposu:

Bu su sebilinin deposu, akıllı bir uygulamayla buzdolabı kapısının içine yerleştirilmiştir. Bu sayede su, konvansiyonel yan yana buzdolaplarına göre su sebiline daha kısa bir yolla ulaşır. Böylece, içme suyunun daha soğuk elde edilmesini sağlar.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Köprü Aksesuarı: Ocağın üç ısıtma alanını birleştirerek ızgaraların ve büyük tavaların kullanımını kolaylaştıran, bir ocak üstü aksesuarı.

    Bluetooth: Farklı cihazların kısa mesafeler içinde bir ağ oluşturmasına imkân veren kablosuz radyo teknolojisi. Taşınabilir kablosuz cihazlar arasında kolay veri iletimi sağlayan teknoloji, yaklaşık 10 metrelik bir menzile sahip. Yeni çıkan bazı telefonlarda bu menzil 100 metreye kadar çıkmaktadır.

    WAP: WAP (Wireless Application Protocol - Kablosuz Uygulama Protokolü) özellikle WAP destekli cep telefonları için oluşturulmuş Web sitelerine erişim sağlar.

    İnç (”): (İngilizce inch ve çoğulu inches), 2,54 cm uzunluğundaki uzunluk ölçüsü birimidir. Cep telefonu ekranı, dijital fotoğraf makinesi ekranı, bilgisayar ekranı gibi ekranların büyüklüğü genelde bu İngiliz ölçü birimine göre ifade edilir. Televizyonun ekran büyüklüğü için de cm yerine bu ifade daha yaygın olarak kullanılır. Firmaların verdiği inç ile bunların cm olarak karşılığı zaman zaman birbirini tutmamaktadır. Mesela 40” bir televizyon için bir marka 100 cm yazarken başka bir marka 102 cm yazmaktadır. Farklar 1-2 cm’yi geçmez.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü