Eğitim Sitesi

Çeşit-1252 Nedir? Çeşit-1252 Hakkında Kısaca Bilgi

Çeşit-1252 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Çeşit-1252:

Bitki boyu orta, başak kılçıklı ve kahverengi kavuzludur. Daneler uzun elips şeklinde ve kırmızıdır. 1000 tane ağırlığı 37-42 gr'dır. Yapay ve doğal koşullarda, sarı pasa orta hassas, rastığa ve sürmeye dayanıklı makarnalık buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Destekleme Politikası: Tarımsal ürünlerin fiyatlandırılmasında belli bir fiyat düzeyinin altına düşülmemesi için hükümetler tarafından getirilen fiyat garantisidir.

    Fırat-93: Sap 90-95 cm boyunda, başaklar grimsi-beyaz dik uzun, kılçıkları da siyah renklidir. Çok açık kahverengi, iri ve dolgun, homojen tane yapısına sahiptir. 1000 tane ağırlığı 45-50 gram olan makarnalık buğday çeşidi.

    Balcalı-85: Kısa boylu ve sağlam saplıdır. Kırmızı başaklıdır. Kılçık rengi gri-siyahtır. Kavuzları tüylüdür. Beyaz renklidir. 1000 tane ağırlığı 40 gramın üzerindedir. Kırmızı renkli makarnalık buğday çeşidi.

    Kızışarak Bozulmuş Dane: Hububatın bünyesinde meydana gelen ve bazı değişiklikler nedeniyle oluşan sıcaklık nedeniyle dane bünyesinin kimyasal veya fiziksel olarak bozulması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü