Eğitim Sitesi

Center-Weighted Nedir? Center-Weighted Hakkında Kısaca Bilgi

Center-Weighted Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Center-Weighted:

Merkez ağırlıklı diye ifade edilen bir pozlama çeşididir. Kamera pozlamayı yaparken görmüş olduğu alanın merkezini baz alarak pozlamayı oluşturması demektir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Ajitasyon: Kimyasal işlemler sırasında, duyarlı yüzeye sürekli olarak bozulmamış banyonun temas etmesini sağlayan yöntem; Bu yöntem özellikle film ve kâğıtların geliştirme banyosunda bulundukları sırada ve saptama banyosunun (tespit banyosu ya da fix) ilk birkaç dakikasında çok önemlidir. Üretici firmaların bu konudaki uyarılarına aynen uyulmalıdır. (agitation)

    Asit tespit banyoları: Banyo edilen film ya da kâğıtlarla tespit (saptama) banyosuna taşınan geliştirici banyoların etkisini hızla yok etmek amacıyla kullanılan ve asit özelliği gösteren tespit banyolarıdır. Sertleştirici asit banyosu bundan farklı bir şeydir. (acit fixing solutions)

    Tripod: Üç bacaktan oluşan fotoğraf makinesi dayanağıdır. Özellikle düşük enstantane kullanılmasını gerektiren çekimlerde titremeyi, sarsıntıları engellemek için kullanılır. Üçayak veya sehpa olarak da adlandırılmaktadır.

    Aynalı Objektif: 1- Kompakt bir objektif yapısı içerisinde uzun bir odak uzaklığı sağlayan özel bir objektif tipidir. Işığın kat ettiği yolu aynalar yardımıyla bölerek, objektifin boyutları önemli ölçüde küçültülmüştür. Değiştirilemeyen sabit bir diyafram aralığına sahiptir. 2- Yapılışında çeşitli aynaların kullanıldığı objektif türü. Bunlar "katadioptirik" objektifler olarak da anılırlar. Çok büyük odak uzunluklarına, objektifin gövdesini uzatmadan sağlarlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü