Eğitim Sitesi

Asit tespit banyoları Nedir? Asit tespit banyoları Hakkında Kısaca Bilgi

Asit tespit banyoları Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Asit tespit banyoları:

Banyo edilen film ya da kâğıtlarla tespit (saptama) banyosuna taşınan geliştirici banyoların etkisini hızla yok etmek amacıyla kullanılan ve asit özelliği gösteren tespit banyolarıdır. Sertleştirici asit banyosu bundan farklı bir şeydir. (acit fixing solutions)

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Focus Lock / Fokus Kilidi: Odak kilidi demektir. Optik zoom yapabilen fotoğraf makinelerinin tamamında bulunan ve odaklama yapılan nesneye kilitlenmeyi sağlayan bir özelliktir. Bu işlem deklanşöre yarım bastığınızda gerçekleşir. Mesela bir yola doğru kamerayı çevirip yarım deklanşöre bastığınızda netleme için makine hazırlanmış olur ki o yoldan daha sonra geçecek bir araba çekilmek istendiğinde deklanşöre hızlıca ve tam basılarak araba kareye oturtulmaya çalışılır ki daha önceden netleme kilitlendiğinden resimde odaklama yani netleme problemi yaşanmayacaktır.

    Geliştirilmiş Fotoğraf Sistemi: 35 mm fotoğraf makinesini öğrenmekle zaman harcamak istemeyen bir kullanıcı için Kodak'ın fotoğraf çekimini kolaylaştırma girişimidir. 35mm filmin 36mm enine oranla, IX240 olarak adlandırılan bu filmin eni 24 mm. dir. Aynı boyutta basımı sağlamak amacıyla daha yüksek oranda büyütülmeden dolayı, APS'deki grenler daha belirgin olacaktır.

    Refleks Fotoğraf Makinesi (Single Lens Reflex /SLR): Fotoğraflanan objenin film üzerine görüntüyü ileten objektiften görülebildiği, diğer bir deyişle filme yansıyan görüntü ile vizörden görülen görüntünün aynı olduğu fotoğraf makinesi tipidir. Görüntünün netleme ekranına yansıtılabilmesi için kalkabilen bir ayna kullanılır. Bu yansıtılan görüntünün düzeltilmesi amacıyla da beşgen bir prizma bulunur.

    Düşen Işık Ölçümü: Herhangi bir cisim üzerine herhangi bir ışık kaynağından düşen ışığın,bir düşen ışıkölçer yardımıyla ölçülmesi. Düşen ışıkölçer konudan ışık kaynağına doğru yöneltilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü