Eğitim Sitesi

Bütçe Nedir? Bütçe Hakkında Kısaca Bilgi

Bütçe Terimi Hakkında Bilgiler

Siyaset Terimi Olarak Bütçe:

Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kimsenin gelecekteki belirli bir süre için tasarladığı gelir ve giderlerinin tümü.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Bütçe:

Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kimsenin gelecekteki belirli bir süre için tasarladığı gelir ve giderlerin tümü.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Bütçe:

Gelecekteki belirli bir dönemde gerçekleşmesi düşünülen gelir ve giderlerin karşılıklı listesini içeren cetveldir.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Bütçe:

Bir inşaat projesi için mal sahibi tarafından ayrılan, para ve zaman miktarı.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Bütçe:

Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kimsenin gelecekteki belirli bir süre için tasarladığı gelir ve giderleri tür ve ayrıntılarıyla gösteren çizelge.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Bütçe:

Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kimsenin gelecekteki belirli bir süre için tasarladığı gelir ve giderlerini tür ve ayrıntılarıyla gösteren çizelge.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Bütçe:

1. Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kimsenin gelecekteki belirli bir süre için tasarladığı gelir ve giderlerinin tümü.

2. Devlet ve öteki kuruluş veya toplulukların belirli bir dönem içindeki gelir ve giderlerinin oranlama niceliklerini önceden belirleyen, onaylayan ve bu işlemlerin yapılmasına izin veren kanun veya karar.

 

İnşaat Terimi Olarak Bütçe:

Bir inşaat projesi için mal sahibi tarafından ayrılan, para ve zaman miktarı.

 

    Benzer Siyaset Terimleri

    Tüzük: Herhangi bir kurumun veya kuruluşun tutacağı yolu ve uygulayacağı hükümleri sırasıyla gösteren maddelerin hepsi, nizamname, statü.

    Tutanak Dergisi: Belirli bir sistem içerisinde kayda alınan ve deşifre edilen Genel Kurul'da yapılan konuşmaların ve okunan evrakların tutanaklarının belirli esaslar dâhilinde düzenlenmesi suretiyle oluşturulan süreli yayındır. Tutanak Dergisi'nde ayrıca, geçen tutanak özeti, Genel Kurul gündemi, gelen kâğıtlar, komisyon raporları (sıra sayıları), yazılı sorular ve cevapları gibi diğer metinler de yer alır.

    Stenograf: TBMM Genel Kurulu'nun açık ve kapalı toplantılarında, komisyonlarda, Başkanlık Divanı toplantılarında, Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan sıfatıyla yaptığı duruşmalarda hazır bulunarak konuşulanları steno yöntemiyle yazıya geçiren TBMM personelidir.

    Muhalefet Şerhi: Komisyonca kabul edilen rapor hakkında çekimser veya aykırı görüşe sahip komisyon üyelerince verilen ve komisyon raporuna eklenen yazılı şerhlerdir. Raporun imza sirkülerinde bu üyelerin adlarının altında "çekimser" veya "muhalif" şeklinde ibareler yer alır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Siyaset Terimleri Sözlüğü