Eğitim Sitesi

Blog Nedir? Blog Hakkında Kısaca Bilgi

Blog Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Blog:

Genellikle güncelden eskiye doğru sıralanmış yazı ve yorumların yayınlandığı, günlüğe benzer, web tabanlı, kişisel ve/veya bir gruba ait yayınlar.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Blog:

İnternet Günlüğü. Bir sunucunun internetteki adresi.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Boom Mikrofon: Mikrofonun ve operatörün kamera çekim alanının içinde yer almadan çalışmasını sağlayan, yöneltilen ses kaynağındaki sesi net ve güçlü bir şekilde alırken çevredeki seslere karşı çok daha az duyarlı olan, titreşimlerin mikrofona ulaşmasını engelleyen yalıtıma sahip, özel bir kol yardımıyla idare edilen mikrofon.

    Doğaçlama: Belirli bir metne bağlı ya da metne bağlı kalmadan, aşamaları önceden belirlenmemiş biçimde seslendirmeyi ya da prova esnasında gerçekleştirilen duruma uygun bir sesle canlandırma performansı.

    IPTV (Internet Protocol Television): Radyo, televizyon yayınları ile isteğe bağlı yayın hizmetlerini genişbant iletim ve erişim teknolojileri kullanarak belli bir hizmet kalitesinde, özel yönetilen bir ağ üzerinden, DVB-IPTV standartlarında abonelere veya izleyicilere, internet protokolü (IP) uygulanarak set üstü cihaz veya bütünleşik TV alıcıları ile alınmasına imkân tanıyan yayın.

    Sıcak Prova: Kayıt/yayın öncesi çekimi yapılacak içeriğin, tasarlanan ve planlanan iş hedeflerine uygun olarak, görev alan tüm ekibin katılımıyla gerçekleştirilen hazırlık kaydı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü