Eğitim Sitesi

Biyoloji Nedir? Biyoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Biyoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Biyoloji:

1. Bitki ve hayvanların köken, dağılım, yapı, gelişim, büyüme ve üremelerini inceleyen bilim dalı, dirim bilimi.

2. Biyoloji; canlıları, bunların özelliklerini, yapı ve işlevlerini, canlı ve cansızlarla etkileşimlerini bilimsel yöntemlerle inceleyen bilim dalıdır. Biyolojiyle ilgili çalışmalar yapan bilim insanları biyolog olarak adlandırılır.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Biyoloji:

Canlıların köken, yapı, gelişme, çalışma, dağılış, büyüme ve çoğalmalarını inceleyen bilim dalı.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Biyoloji:

1. Canlı varlıkların doğma, büyüme ve üreme ile ilgili özelliklerini ve onların yaşayışlarını inceleyen bilim dalı.

2. Orta dereceli okullarda öğrencilere canlı varlıkların yaşayışını, canlılar arasındaki ilişkileri gözlem ve deneylere dayalı olarak öğretmek amacıyla okutulan ders.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Nötronlar: Kütlesi 1 olan hidrojen izotopu hariç bütün elementlerin çekirdeğinde protonlarla beraber bulunan elektrik yüksüz madde parçacıkları.

    X Organı: Krustaselerde bulunan ve kabuk değiştirmeyi, metabolizmayı, üremeyi ve bileşik gözlerde pigment dağılımını düzenleyen ve vücudun pigmentasyonunu denetleyen organ.

    Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO): Genetik mühendisliği yöntemleriyle bünyelerine yabancı genler ilave edilerek genetik yapıları değiştirilen, eklenen yabancı genleri genomlarına sabit olarak entegre eden ve bu genin aktardığı özellikleri gösteren bitki, hayvan ve mikroorganizmalara genetik yapısı değiştirilmiş organizma (GDO) denilmektedir (Ibelgaufts, 1993; Demir veark., 2006).

    Asidozis: Vücuttan baz kaybı ya da asit birikmesiyle beliren patalojik durumdur. Yüksek hidrojen yoğunluğuyla belirlenir. (Düşük pH)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü