Eğitim Sitesi

Bitki Gelişimi Nedir? Bitki Gelişimi Hakkında Kısaca Bilgi

Bitki Gelişimi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Bitki Gelişimi:

Doğal vejetasyon oluşurken, bir arazi parçasının birçok bitki grupları tarafından birbirini takip edecek şekilde kaplanması ve sonunda o bölgenin klimaks vejetasyonunun o arazi parçası üzerinde oluşmasıdır.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Gölge Bitkileri: Büyüme ve gelişmeleri için az ışığa gereksinim duyan, bitkilere verilen isimdir. Bu bitkilerin, yaprak yüzeyleri geniş, ince yapılı, hücreleri ve hücre arası boşlukları büyük, stomaları daha fazladır. Buna karşın, kök sistemleri az gelişmiş ve yüzlektir. Orman ağaçların altında yetişebilen bazı bitki türleri buna örnektir.

    Mezofil: Ekolojik faktörlerin orta derecede bulunduğu yetişme ortamına verilen isimdir. Daha çok suyun, orta derecede bulunduğu ortamları ifade eder.

    Çevre Kirliliği: Bütün canlıların sağlığını olumsuz yönde etkileyen, cansız çevre öğeleri üzerinde yapısal zararlar meydana getiren ve niteliklerini bozan yabancı maddelerin; hava, su ve toprağa yoğun bir şekilde karışması olayıdır.

    Antropojen Kirlilik: Bilinmeden yapılan kusurlar sonucunda ortaya çıkan kirliliklere verilen isimdir. Örnek : Haliç, İzmir, İzmit Körfezleri

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü